lamikriszti 2016.11.03. 14:30

mogy14_1.jpgOptimizmusom töretlen. Őszi szünet van. mogy11.jpg

Gyönyörű...

mogy0.jpgVan élet a hétköznapokon túl. De a hétköznapokat is élvezem. Minden pillanatát. Tényleg. Akarom.

mogy2.jpgSzámomra már nem kétséges, hogy ez életközépi válság. De legyen.Vagy csak a könyv. Az szokott lenni még...Meg még az a két nap. De most nem ez.

mogy3.jpg

Közben nagyon sokat gondolkozom mély filozófiai kérdéseken, mint például hogy a szabadság illúzió-e. mogy7.jpgIsteni könyvet (köszönöm Anya!) olvasok, és mesés kárpitokat nézegetek az immáron kis kezemmel lecsiszolt apró biedermeier székemnek. Nem találom a tökéleteset. Elég jó sokat voltunk otthon a szünet első négy napjában, ma reggel pedig örömtáncot járva elvonatoztak Anyával Apához a gyerekek Szabadkígyósa. Egy gyors nászút ma a friss házas-létbe, holnap megyek utánuk, szombaton megnézzük Aradot.

mogy8.jpg

Tegnap Laurával is találkoztam a gyerekekkel, amikor is vázoltam nekik, hogy Lauraék szakítottak, ezért lehet, hogy Laura szomorú. Léna megkérdezte erre, hogy elváltak-e? Mondom, hogy azt éppen nem, mert nem voltak házasok. Erre Ákos megjegyzi: "Csak egy jó pasi volt."

mogy6.jpg

Kedden felfedeztünk új ártéri erdőket, ahol a gyerekek gyorsan találtak maguknak egy hatalmas kidőlt fát, ez lett az otthonuk (az eddigibe is szívesen látjuk őket). Még garázs is van benne a bicikliknek. Ránk is sötétedett. Aztán elmentünk a temetőbe, hogy gyertyát gyújtsunk és elmondtunk egy Miatyánkot azoknak is, akiknek nem jutott gyertya a sírjára. Majd Ákos ragaszkodott hozzá, hogy minden elhanyagolt sírnál mondjunk el egy Miatyánkot. Iszonyú édes, ahogy szépen, komolyan, leszorított szemmel imádkozik, de azért sikerült meggyőznöm, hogy talán mégse mindegyik keresztnél emlékezzünk, csak kettő ima elég lesz a hozzátartozókat nélkülözőknek, egy meg a saját halottainknak. De még másnap is, amikor elmentünk a temető előtt, megjegyezte, hogy azért jó, hogy imádkoztunk azokért is, akikhez nem tudtak eljönni.

mogy1.jpg

Mogyoróhegy. Visegrád.

mogy10.jpg

Léna gyakorol. Furulyázik.

aron2.jpg

A szünet előtti utolsó nap. 32 boszorkány/varázsló/vámpír és Halott menyasszony ült a teremben. Mi utána Áronékkal a Templomkertben...

aron3.jpg

aron1.jpg

Kis Templomkertünk az arany avarszőnyeggel. Áron csinálta a képet.

mogy.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása