lamikriszti 2015.07.09. 11:09

Róma

Még Rio és Stockholm között volt egy kurta kis állomás, amitől nem vártam sokat a 12 órás repülés és az időeltolódás okán. Semmit nem terveztem, utikönyv sem volt nálunk, itt a túlélésre játszottunk eredetileg. roma_3.JPGDélután fél 3-kor szálltunk föl Rioból, persze addigra már sikerült átállni, miért is remélhettük volna, hogy elalszanak korán, hogy így majd behozzuk a +5 órát, ami Rómában várt ránk. Meg aztán ott volt a Jégvarázs, meg a Peppa, ezekkel nem könnyű felvennem a versenyt. Végül mégis elaludtak, két órára, majd virrasztottak majdnem végig. 2+3 óra szendergéssel landoltunk reggel 7-kor...Hát, karcsú. A terv szerint fagyitól fagyiig haladunk és annyit ehetnek, amennyit akarnak. Léna esetében ez tökéletesen működik, de csodával határos módon nem is nagyon volt rá szükség (kettővel megúsztuk), egyszerűen bírták. Reggel 7-től rendesen gyalog várost néztünk - sajnos Forum Romanumot, Colosseumot, Vatikánt nem sikerült -, örültem, ha egyáltalán valami Róma benyomást kapunk, úgyhogy maradtunk a Pantheonnál, pantheon.JPGTrevi kútnál (ami még mindig felújítás alatt annyira nem lenyűgöző), Villa Medici, Piazza Navona stb. A spanyol lépcsőnél huzamosabb időt töltöttünk:

dsc_0319.JPG

Persze Lencsi nem alszik, csak úgy csinál...Végül este nyolc körül dőlt ki, a repülőtéren, akkor viszont szegénykém két órán keresztül sírdogált, hogy "mikor leszünk a repülőtéren, mikor aludhatok"....Végül elaludt, Tomi így rakta be a gépbe, ahol magához is tért, és vígan, alvás nélkül érkeztünk meg valamikor éjfél előtt egy kicsivel. Szentendre felé a kocsiban viszont már azt hiszem fel sem lehetett volna őket ébreszteni. De drága kicsi Csillagjaim igazi Nagy Utazók. Végigcsinálták Riót, Rómát boldogan, föl-le rohangálva, fára mászva, óceánban vacogva, ezer helyen aludva (bár Sri Lankán sokkal több szállásunk volt), nyakban ülve, indián nyilat cipelve. Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk.

dsc_0314.JPG

dsc_0327.JPG

dsc_0335.JPG

Itt gondterhelt, mert elutasítottam további kiló kristályok Magyarországra való szállítását.

dsc_0339.JPG

dsc_0340.JPG

Hétfőig már csak egy-két új brazil képem van, de azt feltöltöm most. Menjetek lejjebb. Remélem a jövő hét elején hozzáférek a többihez is.roma_2.JPG

roma.JPG

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

onozorobi 2015.07.09. 13:16:52

olyan jók a brazil képek (is)!
süti beállítások módosítása