szk7.jpg

A hatéves büszkeségem.

szk12.jpg

No. 1. Felvették Szentendre egyetlen felvételi köteles általános iskolájába, a Szent Andrásba (a katolikus). Ennek is a legvágyottabb, legelitebb osztályába, az A-ba. Majdnem mindenki erre vágyik...Így tehát a döntés újra vett egy kanyart, semmi sem lett egyszerűbb...Ez egy olyan osztály, aminek van egy messze földön híres tanítónénije, és a szülői közösség valószínűleg pazar. Legalábbis abszolút értelmiségi, felhő magasságig entellektüel. Ez nekem sokat vet a latba. Itt bárhova megy vendégségbe, nem félteném. Itt menő, hogy nem nézünk TV-t és egészségesen igyekszünk táplálkozni, és nem a kütyük, és az Iphone-ok száma alapkán ítélünk. Itt ciki számítógépen játszani, de menő a néptánc, a hagyomány, a vallás és a zeneiskola. De olyan belterjes a közeg, hogy itt aztán mindenki mindenki szeretőjének a nevét tudja...És remélem nem olvas blogot. Itt nagyon fontos a közösségi élet, mindig mindenkor. Amikor én hétvégén például a saját kis családommal szeretnék lenni, akkor kínos lesz azt mondani, hogy én nem szeretnék biciklitúrára menni sokad magammal...Ám itt legalább hírből ismerem a családokat, a Templomdombiban még úgy sem. 6-ot ismerek nagyjából, ebből 4 tökéletesen rendben van, kettő so-so (ebből csak egy tuti, hogy oda fog járni)....És milyen a többi...? Persze van aki óva int rögtön az elit iskolától, márpedig az ő véleményére adok. Mindez amit itt írogatok az ráadásul semmi. Az a felszín. Mit tudok én...? Majd úgyis szeptemberben derül ki minden. Hány dolog nem jut eszembe, mi minden derülhet ki még évkezdéskor...? Minden esetre a beiratkozás a Templomdombiba április 16., a Szent Andásba a következő jelenés május 30. Bis bald...Vekerdy biztos azt mondaná, hogy Templomdomb. Közben a Szent Andrásból egyenes az út a Ferences Gimibe....- talán. Bár a Templomdombinak is jók a felvételi eredményei. És mindenki szeret oda járni. Azóta is - idáig -, egyetlen kritikát hallottam az utóbbi intézményről. Nos, ezzel nem szórakoztatlak benneteket többet. Menjetek szaladgálni a napra.

szk1_1.jpg

Büszkeség No. 2. Lénácském tegnap Flóra nagymamájával ment balettozni, akit nem is ismer. Nagyon izgult, hogy mi lesz, ha pisilnie kell, hogy fogja szólítani a nagymamát stb. De ebédre elmúlt a félsz, és olyan bátor volt, elment és semmi, de semmi baj nem volt. Le vagyok nyűgözve. Büszkeségem....

szk11.jpg

No. 3. Iza-úgy kulminál. Fél oviba menni, mert Iza olyan erőteljes, annyira dominál. Az Óvó nénik megerősítették, hogy így igaz, Fanni és Boróka viszont alkalmazkodik Izához, behódolnak és teljesítik az utasításokat. (Összesen 4 nagycsoportos lány van). Így ők eljátszanak hárman harmonikusan. Viszont Lencsi lázad és ellenáll (amiért annyira büszke vagyok rá, hogy kiáll magáért, nem áll be a sorba, és szóvá teszi az igényeit. Sőt nem hagyja magát elnyomni!), aminek viszont az az ára, hogy vele nem játszik senki. Rémes. Hogy segítsek neki...? Már annyi ötletem volt, de ez a helyzet maga, egy pocsék ügy. Ráadásul Izák családja az egyik legszimpibb család...Remélem erős lesz, és okos, 2,5 hónap már csak az óvoda összesen....Próbálom Ákost is bíztatni, hogy segítsen neki, menjen oda hozzá, ha egyedül látja a nővérét....

Különben is van új testvér-törvényünk. Tekintve, hogy előfordult - mondhatjuk így is -, a tettlegesség közöttük az utóbbi időben, így az új törvény értelmében, ha bárki bánt bárkit, akkor kap egy fekete pontot. De ha segítik egymást, vagy tesznek bármi jót a másikért, akkor jön a piros pont. Ez ebben a pillanatban működik. Gondolom holnapig.

szk3.jpg

Ez Szabadkígyóson a hétvégén. Lerándultunk hintózni... :) Meg hatalmasakat lakomázni és sarazni.

szk4.jpg

 

szk5.jpg

szk10.jpg

szk9.jpg

szk2.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása