lamikriszti 2014.03.24. 13:15

Kulturturiszt

Szentendreviharos.jpg

Ez egy viharos szentendrei délután.

Dunapart.jpg

Amiket a hétköznapokban lopdosunk.

Lencs_1.jpg

És mostanában nincs délután semmi kötöttség. Lemondtunk mindent, hogy ne kelljen semmihez sem alkalmazkodni. Lencsinek nem akarom erőltetni a szertornát sem, ráér még. Ezek a délután elcsent bóklászások meg olyan jók. Végre sehova nem sietünk, nincs semmi para....És nincs sírás sem reggel, legalábbis egyelőre, legalábbis Léna-binda részéről, olyan megnyugtató ez. Ákom viszont szomorú most, amikor be kell menni a terembe reggel. Most ő bánatos nagyon. Azt mondja, hogy "gyere velem játszani be"...

Két hete voltam egyszer a pszichológusnál, Lencsi reggeli sírása miatt, azóta nincs is semmi. Most esedékes a következő alkalom, most Ákoson a sor ezek szerint. Így, hogy nincs Rolli-polli se, Lencsin egy csöppnyi feszültség sem látszik. Azt eddig sem mondhattam volna, hogy félénk, de gátlása sincs társaságban, legalábbis amíg nem nagy, vagy ha nagy, akkor legyünk ott. De szerintem ennyi ötévesen simán belefér.

Szte..jpg

Közben pedig kezdődnek a szomszéd Annával - aki szintén 5 éves - az átjárások, és ezt mindenki úgy élvezi. Anna kidugja a fejét a kamraablakon a mi kertünkbe, és kérdezi, hogy "átjössz?"...És repülnek, rohangálnak a két ház között, miközben készítik a főzetet. Ezzel a világból ki lehet kergetni bárkit, olyan büdös. De van már sziklánk és fehérednek a Thonett székek, bújik ki a fű, és rügyeznek a fák...És...drága kicsi Lencsikémnek mozog a foga alul. Már vagy két hete...Kis csillag cseperedik. Fölmászik a kőhegyre könnyedén. Mondjuk a jó társaság sokat segít. Biankával, vagy Sárival majdnem repültek.

dejó.jpg

SAM_1552_átméretezve_1.JPG

Ez a Rainbow-Dash csapat. Fanni, Lencsi, Boró...(Ákos...a tiszteletbeli)

 

Ákom meg beszél-beszél-beszél...Imádom. Nem tudok vele betelni.

 

-Kulturturiszt! Kulturturiszt!

- Honnan veszed ezt Ákom?

- Hát a mennyből.

---------------------------------------------------------------------------------------

"Interspricni" - ez Ákos szerint a virágspriccelő

---------------------------------------------------------------------------------------------

Megnyugít. (A csúzli. Megnyugtat.)

----------------------------------------------------------------------------------------------

Babcsánál cukrot eszünk. De már csak kifejezetten mogyorós csokit.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása