fagyi2.jpg

Azzal a friss hírrel akartam kezdeni, hogy hazajöttünk Szlovéniából, de ezt felülírta az a még frissebb, hogy azt hiszem Ákomnak eltört az orra. Én gyönyörű Ákomomnak. Rodinnek egy korai szobra a Törött orrú férfi, amikor még nem volt pénze modellre, és egy hajléktalant megkért, hogy üljön neki egy üveg borért. Hát. Olyan. Mert még ha oldalt görbe, az sármos, de ha középen roggyant...mert ráesik a komódról a játékoskosár oldalára. Mert én szlovén képeket nézegetek...Egy pillanatra sem lehet máshova figyelni, pedig kicsi Lenka most Zamárdiban ráhúz még egy hetet a nyaralásra Biankával, Babcsával és Gyuszi nagypapával. Ott nagy bandázás van azt hiszem...Szóval azt hittem a tengert egyelőre megúsztuk, meg a Balatont, ahol úton-útfélen felbukik, és valahogy nem áll föl, hanem rémült szemekkel fuldoklik a vízben.

cici_1.jpg

Ezen a képen felhívnám a figyelmet Ákom cici-kereső kezére. Ha nagyon fáradt, Lencsié is jó. Akit Lencsikének, meg Lénuskának hív, és tegnap egész úton hazafelé (amikor Lenka maradt a Balatonon, Ákos meg jött velünk haza), azt mondogatta, hogy "Lénus!". Most meg Léna egyik babájával alszik. Szereti a nővérét.

Lencsi viszont kezd mellúszni. Nem itt, itt nem látszik. De jól fogja a baltát.baltakicsi.jpg

Szlovénia gyönyörű volt. Különösen a hegyek káprázatosak. A nyári alpesi legelők, a türkizkék tavak, a kristálytiszta hegyi patakok, Ákosnak a lanovkák, a libegők, a kisvonatok, a vitorlások és a csónakok, nekem Ljubljana design boltjai is. Meseszép. bled.jpg

Bled

Bled2.jpgBled

bled3.jpg    alpesi házikó2.jpg Velika Planina

boci.jpg

csúcs.jpg  csúcs3.jpg  csúcs2.jpg  bohinj.jpg  Bohinjvitézek_1.jpg

vitézek2.jpg

A tenger kevésbé. Nem oda mennék tengerezni, de Pirán klassz.Lencsi_1.jpg

piran.jpg  piran2.jpg  piran3.jpg  piran4.jpg

És végig kempingeztünk, erdei, patakparti, mesebeli kempingekben.

kékek.jpg

Ákom meg mindent utánoz, fontos szavakat mond, mint lanovka és vitorlás, ja, meg nyilván, hogy gőzös. Mert imádja a járműveket különös tekintettel a vonatokra és buszokra. Amint egy pillanazra nem figyelünk oda bemászik a kocsiba, vezet, és büszkén kiabálja, hogy "vezetem!". És olyanokat tűz közbe, hogy "nem baj az", meg, hogy "sajnos".

virágok_1.jpg  virágok2.jpg  virágok3.jpg

A CBÁ-ban meg a fürdőruhás nő plakátra, rákiabál, hogy "cici!"! Hogy azt már ne is mondjam, hogy szerint a Danon Activiás joghurtdobozon punci van. Egyébként egy küldök.

mező.jpg  fent2.jpg  fagyi.jpg  tó2.jpg

Bohinj

Megyek altatni egyet, mindjárt folytatom.

tó.jpg

Ákos persze mindenben és folyamatos utánozza Lencsit, úgyhogy gyakran közbeveti, hogy "Bidu meghalt". Mert ugye ezt tudjuk Lencsitől, aki ezt naponta többször bejelenti. Ugyanis fölmászott egy villanyoszlopra. Most éppen azt mondja, hogy "beszorútam". Meg, hogy "Jóóóvóóót." Ezt sokszor. Ilyen kellemes, ízes tájszólással.

szép_1.jpg  fent.jpg  Velika Planinamászás.jpg  Tomicsónak.jpg    csónak_1.jpg  panoráma.jpg    ljubljana.jpg

ljubljana2.jpg

Ez Ljubljana fent.

Lent meg Postojna. A vár alatt egy hatalmas cseppkőbarlanggal. Ezt a gyerekek méltányolták.postojna.jpg

pörgés.jpg

pörgés2.jpg

                                         De ne törjön el Ákom orra.

      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása