lamikriszti 2016.08.05. 15:43

Atszeltuk tegnap az orszagot, meglepoen gyorsan, par ora alatt, egy atszallassal a Shinkanzennek, Tomi csodalatos utvonal tervezesenek, es a volt hazigazdank pasijanak koszonhetoen. Az utobbi eveszen hatborhongato torteneteket meselt, otevesen kerult innen bentlakasos iskolaba Skociaba. 

20160805_145714.jpg

Aztan egyszercsak megerkeztun Izu felszigetre, ami egeszen mediterran

 narancsfakkal, hibiszluszokkal, kaktuszokkal es tenyeenyi fekete lepkekkel. Az elso ejszakan egy "europai stilusu" panzioban voltunk, ahol mar majdnem beszeltek angolul.

20160804_153658.jpg

A felszigeten senkit (senkit) nem talaltunk aki beszelt volna angolul. Viszont ha segitseget kerunk, udvariasan igyekszenek segiteni, de vagy nem is ertenek es ezert bizonytalanok, vagy - a szarazfoldon inkabb - ertenek,.es tudjak is a valaszt, de nem illik "mindenttudonak" tunni, hanem szerenynek illik mutatkozni, igy ok ezert valaszolnak hezitalva. Ez nem konnyiti meg a tajekozodast. A kommunikaciot sem. De azt peldaul megtudtuk, hogy azert vannak ,indenhol, ossze-vissza sirok egyesvel, kettesevel, egy tucat egyut, mert oda temetkeznek nagyjabol, ahova akarnak. 20160805_135648.jpg

 Keszulnek a halottak napjai mulatsagra.

Vegul par tiz ember segitsegevel megatalatuk a a fenti kis szobanlat

 Ahol eloszor ket heze igazi agyban aludtink. Nyilvan lerohantunk azonnal a kellemesen messze levo tengerpartra, ahol azonnal megcsipett harmonkat valami rejtelyes dolog. De ugy, hogy fejvesztve rohantunk is a vizbol. Ami egyebkent kellemes meleg volt es tiszta. Nyoma nincs, en leginkabb a csalanhoz tudnam hasn.litani, minden esetre eleg sok idobe telt, mire ujra bemereszkedtunk. Aztan mar beke volt, de azert ez emlekezetes volt. Az uszomester szerint bebi rak, de ezt en nem hiszem. A kovetkezo nagy feledat szallast talalni, ugy, hogy tegnap nem volt wifi, es mar elozo nap lattam, hogy Tokyohoz kozeli tengerparton, hetvegen, nincs sok eselyunk. Vegul sikerult wifi es egy last minute-os meglepoen jo aru, szepnek latszo ryokant lefoglalni az utolso ket ejszakara, ami mindenkepp orom es megnyugvas. Akarhogy is. Az akarhogy vegul ugy van, hogy egy kivulrol igen csinos szalloda, sajat onsennel ( forro vulkanikus forrosokkal, azaz tradicionalis meztelen, nemek szerinti furdovel. Itt csak mi voltunk, jo volt kint ulni a forrasvizben a japanjuhar alatt a Lenaval. Belul viszont pontosan 30 eve allt meg az ido. 86- ban meg ujsagcikkek magasztaljak a konditermet valamint a jatekgepeket es ennek annyira megorultek, hogy azota semmin nem valtoztattak egyaltalan. A maga nemeben egy csoda. VHS kazetta

 olyan futo-, masszirotogep, amilyet meg nem is lattam, nem beszelve a videojatekokrol. Hihetetlen. Mindemellett egy igen elegans foyer, egy nagyon szigoru, am termeszetesen nagyon udvarias, mosolyogva kerdezo gesa neni, hogy ugye nem mashova, hanem a furdoszobaba szandekozzuk elhelyezni a tengerparton gyujtott kagylot!? 

20160805_122546.jpgIme a kis mai ryokanunk. Innen eljitottunk a felsziget csucskebe a strandra, en egyszer kaptam kozben idegosszeroppanast, mert valahogy nem tunt realisnak, hogy valaha odaerunk, vissza mar valaki elhozott kocsival, igaz akkor meg az o gyereke kapott sirogorcsot a négy gajdzsintol az autoban. De a gyerekek hatalmasat furodtek, sziklat masztak, kagylot gyujtottek, szoval azt hiszem megerte. Nem egy Sri Lanka, de van azert egy ize annak, hogy "japan tengerpar"t. Es iokerult vegre szusizni egy forgoszalagos helyen. Es siman hazabuszozni a haz ele. Nagy szo. De nagyon-nagyon-nagyon jo a gyerekekkel ilyen sokat egyutt, sokszor persze faraszto, de vegre eleget vagyunk egyutt, es mindenre van ido, es majdnem teljesen 100 szazalekban mienk az ido, es lehet egymasra figyelni. Ez nagyon jo, es nagyon hianyzik a mindennapokbol. Fantasztikus utazok, iszonyu ugyesek voltak idaig. 

20160803_134127_4.jpgalszom a dohszagban,.remes. mert a valaha csodas szallasunk kozepen egy szokokut van, minden szoba erre nez. Ugy, hogy, ha kiulnek az ablakparkanyra, akkor beleogna a labam. Ennel fogva aznak a falak,.mondja Tomi, ezert van ilyen budos. De mi legalabb meg a tejet is kiontottuk a tatamira. Remelem a gesa nem nem olvassa a blogot, mert biztos vannak fegyelmezesi modszerei.

Apa, miert nem irsz? Mi van a vadasztarsasaggal???? Anya, olyan jo, hogy te mindig reagalsz!!!! Vasarnap este 10

korul indulunk Dohaba!!!!! Puszi mindenkinek!!!!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása