lamikriszti 2015.09.03. 12:00

Béke

patak4.jpgKorán sétálni a városban az iskola felé jó. És nagyon-nagyon jó vidám gyerekek mellől eljönni. Vagyis eljönni még mindig rossz, de nem szomorú senki, és ez olyan könnyebbség. Ákos gézengúz, drága kicsi rosszcsontom. Lénával reggel meg kell várni Annát, de ha Anna megjön, akkor minden rendben van...Persze tegnap egész nap a patakparti játszótéren voltak...Valamint ettek undorító ebédet...Ez történt...

 

enis1.jpg

enis.jpg

enis2.jpg

enis3.jpg

en.jpg

patak1_1.jpg

patak5.jpg

Ilyet nem szoktam, de most muszáj, mert én nagyon ritkán sírok és most fojtogat a sírás. Ti, akik a barátaim vagytok, legalább ti segítsetek a menekülteknek, aki, ahogy tud, bárhogy. A háborút nem tudjuk megakadályozni, az okkal nem hiszem, hogy tudunk bármit kezdeni, de itt, ezeknek az embereknek lehet segíteni. Lehet vinni ruhát, cipőt, játékot, takarót, hátizsákot, színezőt, ceruzát, lehet vetíteni mesefilmet, rajzolni, kavicsot festeni, labdázni...Családok, és gyerekek, olyanok, mint a mieink, elvesztettek mindent, nincs házuk, nincs gyerekszobájuk, nincsenek játékaik. Olyanok voltak, mint mi, csak kitört a háború. Ugyanezt tennénk sokan, ha itt lebombáznák a házunkat, szorítanám a gyerekeim és vinném akárhova őket, ahol béke van és nem bántanak. Nem akarnak téríteni, nem a vallásukat akarják terjeszteni, csak túlélni akarnak, csak egy helyet, ahol nincsenek veszélyben. És nem akarnak Magyarországon maradni. El szeretnének menni, de nem tudnak, mert nem járnak a vonatok. Nem biztos, hogy minden szót, minden hírt el kell fogadni feltétel nélkül. De oda lehet menni, és látni lehet az embereket. Lehet velük beszélni. Kedvesek és hálásak és barátságosak és félnek. Biztos van köztük is idóta, és nehéz eset, de a többség nem ilyen. Csak az önkéntes csoportok segítenek nekik érdemben. Enni, inni tőlük lehet kérni. Ők osztják a takarókat, a ruhákat. Más nem. És amíg mentek a vonatok, vonult az ár, nem volt fennakadás. Amikor a hírek arról szóltak, hogy micsoda őrület van a Köztársaság téren, kimentem, hogy lássam. Nem volt őrület. Nem volt lázongó tömeg. Csöndes, fáradt emberek voltak és mezítlábas gyerekek. A Facebookon a Migration Aid segít, hogy hol mire van szükség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása