lamikriszti 2015.02.03. 14:25

Síelünk

si10.jpg

sii.jpg

                                     A kilátás az ablakunkból, amit félig hó borított, de volt egy ki sáv, amin ki lehetett    kukucskálni. Tomi később tálcával ellapátolta a fehér hegyeket az ablakunk elől, világos akkor sem lett, de szép a panoráma.

 

Csütörtökön, amikor elindultunk, kísértetiesen hasonlított az időjárás a két évvel ezelőttire. Hó- és szélvihar, kamionok, Székesfehérvár. Csodálatos önfegyelemmel és a Jóisten segítségével átvészeltük, cudar időben megérkeztünk estére Roglára...

si23.jpg

Útközben a gyerekek még lemosták a kocsit.

si21.jpg

Szóval megérkeztünk csütörtökön. Pénteken megpróbáltunk síelni...

si19.jpg

Enyhén szólva vaskos, barátságtalan volt az idő. Hóvihar. Csípős, jeges szél...

si20.jpg

De mi akkor is síelünk...Mert mi MOST síelünk.

si22.jpg

Aztán feladtuk arra a napra.

si18.jpg

De ránk virradt a szombat. Szikrázó napsütéssel, tündöklő hóval. Megláttuk Roglát:

si3.jpg

Gyönyörű! Nem nagy, de 4 napra éppen elég.

si1.jpg

Kellemes kis pályák, snowboard világbajnokság. Ezen nem vettünk részt.

si12.jpg

Kutyaszán valahol...

si17.jpg

si16.jpg

si15.jpg

Lencsi pedig hasít....Nagyon ügyes!!!

si14.jpg

Ákos is! Megtanult kanyarodni és megállni! Nagyon tetszik neki. Nem is esett sokat, de rengeteget beszélt. Megállás nélkül kommentálta az ügyet. Meg magát. Hogy "varázslatosan síelek". Meg "titokzatosan bekanyarodtam". Mint egy kis rádió. Imádom. Közben néha bukfencezik egyet, gurul, keze-lába szanaszét, de feláll és megy tovább.

si13.jpg

Lencsi viseli picit nehezebben, ha dícsérjük Ákos sítudását. Pedig nem szokott féltékeny lenni, de valahogy ez most fáj neki. És az is, amikor elindultunk haza. Úgy sírt, hogy ne menjünk haza, hogy hiányozni fog Rogla. Érzékeny kis lelke. Fáradt is volt. Egész nap síeltek az utolsó 3 nap, utána Léna 1 órán keresztül falatmászott (rendesen oktatóval, elképesztő erővel, kitartóan, hihetetlen lelkesedéssel), majd lementek a szüleimmel úszni. És nem aludtak el kifejezetten könnyen...Pedig azt hittem volna állva a liftben megteszik ezt. De nem. Az evésről pedig am block lemondanának. Ez nekik nem létszükséglet. Néha van egy nagy futam, akkor Ákos megeszik egy fél pizzát, egyébként ez az egész hóbelevanc nem érdekli őket. Négy felnőtt küzdött, hogy valamit beleéjük diktáljunk. Meglepő.

si11.jpg

De nagyon jó volt. Szép hatos összmunka, mindenki ügyesen kooperált. Még kicsit kettesben is síeltünk a Tomival. Ilyenkor, mint két őrült, kihasználva az időt, eszeveszett gyorsan száguldottunk. Habzsoltuk a pályákat.

si9.jpg

si8.jpg

si7.jpg

Ezekben a kis házakban a gyerekpálya mellett 4 nyelven nevelő-célzatú mese szól. Meg is tanult itt az Ákos a kulipintyókhoz odafordulni...

si6.jpg

si5.jpg

Mondjuk itt épp felborult.

si4.jpg

Beste lelke.

si.jpg

A meredekebb részen először még így.

si0.jpg

Szaladok. Februárban iskolaválasztás. Még mindig nem tudjuk hova tartozunk. Az egyik nagyon jó, a másik nem. Nyílt napok hada. Szülőik hada. Flórával már biztos nem egy suli. egész éjszaka ezzel álmodtam. De szereztem megint pénzt a Filharmonikusoknak! Éljen. Éljek én! (is).

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása