Ezek a pénteki cukrászdázások Lencsivel nagyon jók, és ilyenkor igazán lehet kettesben beszélgetni (Tomival minden este az ágyban tud), és ekkor kiderülhetnek szívfájdalmak, szomorúságok, ágak-bogak. Például, hogy őt az Iza nem is szereti, és lehet, hogy a Boróka sem annyira. Fanni igen, de mindenki Izára hallgat, és Léna néha kireked, de legalábbis nem jut elég szerephez. Nem kifejezetten könnyű jó tanácsot adni, de próbálkoztam vázolni különböző lehetőségeket, és mintegy a pozíciója megerősítése végett, ott melegében, gyorsan meghívtuk (az anyákon keresztül, tekintve, hogy még erős szülői befolyás alatt állnak ezek a nagycsoportos gyerekek) a 3 kislányt szombaton muffin uzsonnára habos kakaóval.

uzsonna1.jpg

Itt még Iza hiányzik. De jön!

uzsonna2.jpg

Hát...őszintén remélem, hogy ma jobban érzi magát drága kicsi Lencsikém. Hatalmas mulatozás volt, ágyonugrálás, szellem üldözés zseblámpával, társasjátékozás, kézműveskedés, tejszínhab fújás szájba, ujjacskákra egyesével, minden...3-kor jöttek, és az utolsó apuka Izával és a nővérével fél 7-kor aludt el. Ezek után jött egy gyötrelmes éjszaka, Lencsike félt (múmiák az aktuális félnivaló), Tomival szeretett volna mindenképpen aludni (én is)...Ez kb. fél 2-től fél 4-ig tartott, addigra már Ákos is felébredt. Dúlt éjszakánk ellenére vasárnap a vizes hóban elkirándultunk Blankáékhoz játszani, új házat nézni és ebédelni (Tomi felkészítette Erzsébeten az autót a síelésre. Felcsatolta rá a léceket, beállította a kötést, ilyenek). Majd elloholtunk a Blankáéktól a HÉV-hez, újabb 2 km a hóban. Szép volt, csak vizes. Flóra és Mira is lélekszakadva, lelkesítőn kísértek, de hiába, az orrunk előtt ment el a HÉV. Pedig cirkuszjegyünk volt a Lauráékkal, Éviékkel, így tenni kellett valamit. Kiálltunk stoppolni...5 perc után felvett egy nagyon kedves fiú, én kicsit aggódtam, hogy ez felelőtlenség-e, de reméltem...És odaértünk Lauráékhoz, sőt a Cirkuszba is simán...Laura, Barni, Évi, Mirkó és mi meg a nyurgatestű akrobaták, a csontnélküli testét dobozba-gyűrő ember, meg a rudakon futkorászó kockahasú fiúk. Meg Flóri. A Richter, de ő sajnos csak egész kicsit...Aztán még elmentünk együtt a Vakvarjúba, a gyerekes újlipótvárosi egységbe kávézni, és az is nagyon jó volt. Minden gyerek együtt játszott, mi beszélgettünk....Tomi odajött, kerek, szép putypurutty...

Ez meg még a szerdai pesti játszóterezés a Nemzeti Színház előtt, a Müpábaval szemben:

mupa.jpg

jatszoter2.jpg

Most szerdán a terv a Zoo Café. Ott egzotikus állatok között lehet enni-inni, simogatni. Tejeskávé gekkóval.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása