winnettou_es_rajzolas.jpg

Vannak elmélyült pillanatok. Ez a fönti a klasszikus mostanában. Megy a Winnettou hangoskönyvben a számítógépről, Lencsi pedig rajzol, vagy gyöngyöt/gumit fűz. Gyöngyből már tud krokodilt is, meg virágokat. Iszonyú ügyes. És így nagyon sokáig jól van.

dalmat.jpg

Ákom meg a szombati görbe estén a Dalmátban. Csatázik kakaó mellett, mi meg beszélgetünk forralt bor mellett. Idill. Lencsi közben nagyvilági életet él, Mancikával kettesben Mojszejeven vannak. Már kétévesen is partner volt kávézáshoz, gyerekszínházhoz, hatévesen már felnőtt előadáshoz is. Igaz a Mojszejev lebilincselő, iszonyú látványos tánc, de akkor is. Nagylány. Kis partner. Igazi. Fél tizenkettőkor feküdt le. És ilyenkor szófogadó angyal. Persze, ha egyedül van könnyebb, valamit Mancikánál nem is kell sokat tenni, Mancika például eteti...Így nyilván könnyebb szót fogadni, otthon ez továbbra sem megy. Nagyon nem megy.

Amíg Lencsi Pesten mulat, addig mi Szentendrén hármasban lakástárlaton, majd néptáncgálán, ahol kb. az összes kis táncos ismerős, majd ezután még a Dalmátban múlatjuk az időt egy kicsit hármasban. Ez is nagyon jó. Vasárnap pedig van újra Lencsi, és ömlik az eső, de megnyílt a jégpálya Szentendrén, úgyhogy semmi sem számít, csúszkálunk a teljesen csurom vizes jégen. Lencsi tökéletesen megy, és nagy nehezen sikerült vele megértetnem, hogy hadd segítsek az Ákosnak, hadd tanítsam, mert ha az Ákos nem élvezi, akkor nem fog akarni korizni menni egyáltalán sehova (pedig a Müpa előtt is nyílt egy műjég). Végül megértette, és ettől a pillanatban jó nővér volt, aki mindenben segítette a kistesót, bátorította, vigasztalta, így végül úgy jöttünk le a jégről, hogy Ákosnak is egész jó volt, Lencsi rengeteget ment, Tominak fáj a bokája, nekem meg meghúzódott a derekam. Korán kell szülni, Lencsikém, jegyezd meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása