"Most cirkuszi akrobaták államügyeit mondom be: LEVES!"

0Füred.jpg

Pár napocskát reggeltől estig együtt vagyunk, és ilyen csodálatos ki mondatokat jegyezhetek le. Ripityára törik a szívem, hogy nem lehetek mindig velük, néha-néha egy-két nap megszakítással. Vacogok a szeptembertől. Isteni kegyelem ez a kettőig tartó munkaidő, meg a nyár. Minden pillanatát annyira élvezem...És ezzel arányosan rettegek az ősztől, amikor megint alig látom majd őket...Pedig Ákos elkezdett rajzolni, rendesen, figurákat! Lencsi pedig igazi kis partnerem. Jött velem futni (mert 5 napja sportember vagyok), meg késő esti szabadtéri előadásra a Skanzenbe (csak ketten este 9-kor a csillagok alatt, az - annyira nem jó - ír szteppen, de a hangulatért feltétlenül megérte. Ilyen katartikus volt az a felismerés, amikor egy-másfél éves kora körül egyszer a szentendrei Frei kávézóban felismertem, hogy együtt kávézunk, mi ketten, a kislányommal(!), és ez nekem akkora ajándék volt, hogy mi ketten kávézunk együtt!

Most újra eljött egy ilyen felismerés, hogy kicsit nagylány már, és olyan programokra elmehetünk, amikre eddig kevésbé. Könnyű felnőtt esti előadásokra! És biciklivel elkísért futni. És gyönyörűen úszik. Oda is mehetünk. Zárás előtt egyedül voltam a V8-ban az egyik nap, tegnap meg lehagytam két profi fiút. A profit azt a testalkatukra, az úszószemüvegükre, a füldugójukra, meg a sporttáskájukra alapozom. De lehagytam az egyiket simán, a másikat az első körben, aztán amikor észrevette, hogy versenyzek vele, akkor fej-fej mellett haladtunk, az utolsó körben picit lehagyott, akkor már elfáradtam. Gyorsan úszom. Tényleg. Futni nem tudok, csak nagyon keveset...Meg baromi nehéz a macskakövön. Kicsit szenvedek. Az energiám fele elmegy arra, hogy ne törjem ki a bokám. De az rövid idő, és tudom a Lencsivel űzni. Persze amikor itt lesznek nyilván nem fogok minden nap ilyen veszettül edzeni. Tehát mégsem leszek profi testépítő.

Közben olyasmik történtek, hogy dolgoztak velem egy napon hevesen:

03zongora.jpg

(Most Anya tanítja Lencsit zongorázni Szabadkígyóson, nem úgy megy, mint a karikacsapás még.)

A munka keretében felmentünk a Fesztiválszínház zsinórpadlására, a nagyszínpad gépházába, mozgólépcsőztünk, teherlifteztünk és nyisziteltünk.

Aztán volt persze Kacsakő így és úgy. Nagylányos is, Laurával, Barnival, Évivel, Rózával, Katival, Grétivel, Sárival, Dórival, Vincével, Borival:

05Kacsakő.jpg

04Kacsakő.jpg

Meg persze volt Flórás-Mirás-Blankás is.

02Kacsakő.jpg

Egyik hétvégén én dolgoztam Martonvásáron a Beethoven hangversenyen, míg ők így Tomival:

06Martonv..jpg

07 Martonv.jpg

09Martonv.jpg

Közben azért megnéztük a parkban az óvodamúzeumot, nekem nagyon tetszett. A szabadtéri kamarakoncert isteni gyerekeknek is, gyönyörű zene, a kórus énekelt például madrigálokat, de nem kell mozdulatlanul ülni, egy nagy társaság piknikezett, a gyerekek táncoltak, szóval könnyed bevezetés a komolyzenébe. Lencsi végig figyelt, és hallgatta, majd még bementünk a szigetre a nagy koncertre, ahol végighallgatta az Egmont-nyitányt, és csak azért álltunk fel, hogy megkeressük a bóklászó fiúkat, meg mert el kellett jutnunk még Székesfehérvárra a Szárcsa Hotelbe, ahol várhatóan nem fekhettünk le éjszakai fürdőzés nélkül. Minden gyerekes itt szálljon meg Székesfehérváron. Nem bánja meg. Hatalmas játszósarok, gyerekágyak minden gyereknek, gyerek svédasztal túrórudival és vonatos bögrével, kinti-benti medence rengeteg játékkal, mini, medencére tervezett vizibiciklivel, este zongoristával a vacsorához. Éjszaka a kivilágított vízben fürödtünk még, egészen pompás volt. Reggel meg mentünk - nyilvánvalóan uszoda után - Antiáékat felköszönteni Zamárdiban. Mozgalmas volt, úgyhogy utána olyan jól esett egy kicsit otthon lenni, és csak Szentendrén barátozni, Dunázni. Most Szabadkígyóson vannak egy hétig, hiányoznak nagyon-nagyon, de persze élvezem is...Kávé a Dunapark kávézóban, a lieblingemben, kávé itt, kávé ott, na és persze sportolok. És társadalmi életet élek nagy betűkkel. Meg olvasok. Meg olvasok, meg olvasok. És Tomit szeretek.

01Füred.jpg

"Úgy mondtad mindig Sri Lnakán a majmot, hogy 'monkeys'!"

"Egy arab belevágott a csöndbe. Úgy kiabált, hogy 'sokran'!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása