Ezt kiabalta ma Akos hazafelejovet a tengerpartrol. Robinson Crusoe-sat jatszottunk, mert eljutottunk a tengerpartra, ami ott van, ahol a madar sem jar, feher turista (vagy akarmilyen) - azaz ember -, rajtunk kivul napi 4-5.

DSCF8799.JPG

DSCF8798.JPG

Egy hajszalnyit eldugottabb is, mint vartam. Sarga homok, hatalmas palmak, papagajok, elottunk, utanunk, korulottunk senki, a kunyhoink mellett van egy jo etterem a tengerparton, hamokak a parton, hinta a palmafan,

DSCF8802.JPG

DSCF8801.JPG

nekunk egy haromagyas haziko szolgalja a kenyelmunket gekkokkal es szunyogokkal (bar van baldachin). Egesz nap a kisse viharos tenger egy sziklakkal elzartabb kevesbe duhos reszen furodtunk, Akom alszik  a parton, akarhol, ahol elalmosodik, Lencsi tundervarosokat epit. Es kagylot gyujt.

DSCF8796.JPG

DSCF8797.JPG

Másik oldalon a mangrove erdő

DSCF8784.JPG

DSCF8781.JPG

 

Akos lirai hangulataban igy fogalmazott: olyan csillogos (a kagylo), mint a naplemente. Egy kolto. Folyamatosan mesel. Neha megszakitja egy kis hisztivel. Szoval itt lennenk 4 ejszakat, de egyelore Tomival lealkuduk haromra. Eleg lesz az is. Nagyon bekes, nagyon csondes, nagyon vilagvege. De Thaifold valahogy egy fokkal lelegzetelallitobb volt. Az mesebeli volt. Vagy csak az volt az elso ilyen elmenyunk? Nem azert...Nem is azert, mert ott a homok hofeher volt. Valahogy egy kicsit elhanyagoltabb ez..tiszta a szallas, de lehet, hogz ez a nagyon szezonon kivuli idoszak teszi. Sehol senki, ha megis, ott helyiek munkalkodnak. Lathatoan keszulnek mar nehol a szezonra, de a legtobb helyen meg fut a kert, a szallas, a kornyek. Erezheto, hogy nagyon messze vannak meg a turistak, addig meg otszor elonti a partot a hullam, mert irdatlanul hullamzik. En imadom, de ezzel nem huzok ujjat. Nem minden nap ilyen.

DSCF8774.JPG

Meg Galle-bol elmentunk furdeni egy eldugodt Jungle Beach-re (az tenyleg isteni volt).

DSCF8636.JPG

Leggyokerek a levegoben, kettenyernyi az egesz part, korulottunk a dzsungel, egy kis bar mellettunk, ot helyi emberrel, ket csonak.

DSCF8632.JPG

DSCF8645.JPG

hátul egy sztupa, itt dagoba

DSCF8652.JPG

DSCF8634.JPG

DSCF8675.JPG

 

Paradicsom. Ezt egy tuktukkos javasolta, jo, hogy hallgattunk ra. Es meg ket elet mentesenek is a tanui voltunk itt masnap. Ket szorfos bement a hullamok koze es eltort a deszkajuk. Ment erte a kis fa lelekveszto, de megusztak.

DSCF8677.JPG

DSCF8690.JPG

Galle-bol meg masnap egy masik strandot is kiprobaltunk, itt mar hatalmas hullamok voltak, rendesen meg is rugdosott engem, alig birok azota is felallni. Minden mast tudok, de felallni nem. Azt hiszem a farkcsontom repedt el minimum. Szoval nem packazunk a tengerrel. Tomi is kapott a bokajara egy repulo sziklat, mara mar csak kicsit van bedagadva.

DSCF8673.JPG

Vannak meg ilyen hosies seruleseink. Akost megharapata egy kismajom, nem nagyon, nem is lukadt ki a bore, de sirdogalt egy darabig. A kismajom is Galle-ban volt, egy kigyobuvolo neveltje, tancoltak a kobrak (bar a majom ezek kozul is felpofozott egyet). Persze kesobb Akom errol is meselt. Marmint, hogy lesz majd egy majma, akit nevelni fog, es ha "megharagszom ra, ugy elkeseredik..."...

DSCF8561.JPG

Az idorend teljesen felborult, kozben elment az aram (de megmaradt a bejegyzes. Vajon miert saros a kepernyo itt?).

DSCF8772.JPGDSCF8742.JPG

Szoval Gallebol felmentunk az esoerdobe busszal - egy atszallas -, siman es nagyon olcson, es meg csak fennakadas sem volt.

DSCF8688.JPG

A buszon. Előadás valami fogvédő löttyről. Persze vásárolni is lehet. Csakúgy, mint mellette a levélbe csomagolt valamit, meg a másik valamit a tálcán.

Megtalaltuk egy teaultetveny es egy erdo szellen a szallasunkat,

DSCF8695.JPG

DSCF8730.JPG

DSCF8733.JPG

ez a kilátás a szállásunk előtt

DSCF8735.JPG

teacserje

ahol ujfent egyedul voltunk, de nagyon szimpik voltak a haziak es volt egy Akos koru kislany, Lencsi nagy oromere.

DSCF8740.JPG

Delutan semmi kulonos, boklasztunk a haz korul, masnap reggeli utan mentunk a dzsungelbe.

DSCF8725.JPG

En le voltam nyugozve a novenyvilagtol ismet. Kakao!!! Kave, tea, szegfuszeg frissen,

DSCF8728.JPG

DSCF8727.JPG

bors, fahej, eletembe eszembe sem jutott, hogy milyen lehet a szegfuszeg fan. Kesudio. Ez sem. Azt hittem zacskoban terem. Persze rizs es tea rengeteg. Pávák a rizsfoldeken (tudom, hogy az nem noveny), majmok, pici mokus rengeteg. Valami nagyon nagy mokus szeru nemzeti allatt, kingfisher nevu turkizkek madar, nem szazlabu, hanem milliolabu - tenyleg. Gyikok hada. Orchideak, csupa olyan noveny, ami otthon szobanoveny, vagy meregdraga viragbolti kuriozum. Ez nagyon tetszett.

Dzsungeltúra vízeséssel:

DSCF8750.JPG

 DSCF8743.JPG

DSCF8763.JPG

DSCF8765.JPG

Aztan tuktukkal le ujra a tengerpartra ide. 2,5 ora, de joval olcsobb, mijnt az auto, az pedig nagyon draga volt idaig mindenhol (soforrel berelni, itt meg Tomi sem vezetne, nemcsak a baloldal miatt... De balesetet meg nem lattunk).

DSCF8659.JPG

Ugy modosult a terv tehat, hogy meg ma, meg holnap itt, aztan Uda Walawe szafari, ott is aludnank, es onnan fol a hegyekbe Ellaba. Kozben kicsit torjuk a fejunket, hogy Abu Dhabibol atmenjunk-e Dubaiba? Anya? Apa? Szerintetek?

A hetkoznapokban egyebkent az utazasokkal semmi baj nincs. Elvezik, imadjak. A dzsungelben olyan is volt, hogy at kellett uszni egy pici folyocskat (hasig erot), majd furodtunk egy vizesesben, hat Lencsikenek, ez maga volt a boldogsag. Sziklat is kellett maszni...Hisztik vannak azert, szot itt sem igen fogadnak. Az alvasok pedig...hogy ugy mondjam rapszodikusak. Galleban volt olyan, hogy elcsentem a hazineni egyik bronz kaspojat, hogy csapdat csinaljunk a verfarkasnak, ez egy egeszen tragikus ejsyaka utan tortent. Az esoerdoben Lena maga akart elaludni egyedul egy agyban, aztan vegulis ez nem jott ossze, de a verfarkas szoba sem kerult. (Akos alszik mindenhol egyedul, nagyn ritkan jon at). Most Tomi altatja oket. Az majdnem teljesen biztos, hogy ha mi leoltjuk a lampat, akkor negyed oran belul ott van a Lencsi. Es akkor orulhetek, ha nem feltetlenul es mindenaron A., a Tomi mellett, B., kettonk kozott akar aludni. Azert oszinten szolva ez igen rossz hatassal van a mi egyeb iranyu tevekenysegeinkre, amit kezdek rosszul viselni. Foleg, amikor olyan egyeb igenyek is vannak, hgy csak a Papa mellett, vagy mindkettonk kozott...Tehat amikor az sem eleg, hogy ott van...

Bebi gekko a fejem folott (Neha elered a monszun eso, de eddig nem sokat zavart). Megyek megnezem, hol tart az este. Nagy kimenom volt most. Irjatok sms-t!!! Orulok Kretanak! Anya, Monica, bolt? Apa, level? Bibinek ezuton is boldog szulinapot, tegnap irtunk neki, remelem megkaptak! Puszi mindenkinek!!!!!!!! Irok, ha tudok!!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása