Dalmátkicsi.jpg

Tegnapi kép a Dalmátban...Két fél napot kivettem hétfő és kedd délutánra, hogy legyen a gyerekeknek valami átmenet a 3 hónapos nyár és a bölcsőde/óvoda között. Úgyhogy tegnap még a szelíd napsütésben bóklásztunk a Szamárhegyen, kávéztunk/tejeztünk a Gizinél a Dalmátban, gesztenyét kerestünk, mogyorót gyűjtöttünk, Ágóztunk, Emmáztunk, Sebiztünk, Annáztunk, Johannáztunk egyszerre és külön-külön....Olyan jó volt.

Hétvégén meg gumikacsát úsztattunk a Bükkös patakban, az is vicces.

A gyerekek egyelőre majdnem lelkesek, Lencsi kifejezetten örömmel ment be az oviba, Ákos sem bánta egyelőre. Léna-bindának jóval könnyebb lesz azt hiszem, elmentek a nagy fiúk, csak kedves, helyes nagycsoportos lányok vannak, aki meg fiú maradt az is jámbor. Szóval határozottan optimista vagyok. Ákosnak gyakorlatilag az egész csoportja kicserélődött, csupa új kicsi jön, de 3 hónap, és megy az oviba, Léna csoportjába, sőt, Lénával szemben fog ülni ebédnél. Azt nagyon várom. Nagy könnyebbség lesz, vagy most úgy hiszem.

Tehát csak azon kell túltennem valahogy, hogy kint ragyog a bársonyos ősz, én pedig ülök egy ablak mögött, és maximum egy kávéra szabadulok ki. Nehéz. Próbálok koncentrálni arra, hogy megy a család lovagolni a hétvégén, a gyerekek pónilóval, meg az őszi szünetre, a közelgő szülinapokra, és ő....mire is még...hogy hátha 5 óra után süt a nap. Meg a késő estékre...édes borral römizni a Tomival a teraszon gyertyafénynél...és nem idegösszeroppanást kapni minden reggel, hogy honnan és mennyit késünk. Nagyon erősen próbálok lazulni e tekintetben, de nemigen megy. Igyekszem.

Szombaton évnyitó volt az oviban, a templomban. Kérdezem a gyerekektől, hogy emlékeztek, hogy kell köszönni (Áldás, békesség!)? Ákos rávágja: Igen, Salem Aleykum!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása