Ezt a receptet mindenkinek ajánlom: (a rekordmennyiségű tárgytörés elhagyható, nem tudom hogyan béklyózzam meg Léna ezen új hóbortját). Előljáróban hozzáteszem, hogy továbbra is döbbenten konstatálom, hogy egy pillanatra nem áll meg, a leülés is nehezére esik, tegnap is, ma is zökkenőmentesen abszolválta a napot fél óra alvással. Nem, ettől nem könnyebb este elaltatni, cseppet sem, viszont legalább múlt éjszaka nem kelt fel egyszer sem. Zárójelben megjegyzem, Ágoston 38 percet képes a fenekén ülve tevékenykedni. Lehet, hogy ezt megjegyeztem hamarabb is, én ezen nem tudok fölülkerekedni.

Mindazonáltal tegnap - a szakadó eső ellenére - Gáboréknál voltunk kerti partin Kisorosziban, én nagyon élveztem. Imádom az esőt, külünösen, ha fedett szabadtéri helyről élvezhetem gasztronómiai csodák mellől. Az evéssel különösen nagy örömet lehet nekem mostanság okozni, ezek ráadásul eszeveszett finomságok voltak, jó volt a társaság (Lami-család), nagyon kafa kis ház, nagyon ínyemre való enteriőr...Persze Mankát az eső csöppet sem zavarta, órákon keresztül rótta a kertet (esetleg a - már nem számolom napi hány  - váltás ruha beszédes lehetne...), különböző társaságban, Tomi megint nagyon jó apa, egész hétvégén lenyűgözően energikus, kedves, türelmes és még vicces is...és jó a teste. Nekem tetszik.

Ma meg kezdtünk Visegrádon a bob pályával, Lencsi roppant mód élvezte, csak rettenetes nehezen hagyta abba a csúszást, kellemes mennyiségű ember, nagyon finom capuccino-shake, ez fontos, két pálya és meglepően olcsó minden. 370 Ft egy csúszás, 200 Ft 2 dl shake - ki hallott már ilyet a mai világban...

Aztán kicsit lejjebb a Mogyoróhegyen az a hatalmas fa játszótér, ami tele van bográcsozó-, meg szalonnasütő helyekkel, mindez a Pilisben a hegyen, a Duna fölött. Szép.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mellette egy kis vadaspark, láttunk szarvast, lovat, kecskét stb., 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

két lépésnyire egy fa trambulin és egy fa erőd, ez is nagy mulatság volt, a kilátás meg megér egy (kürtős kalács jutott eszembe, de ez nem helytálló) utat erre felé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán 1,5 perc sétára a hegyek ölében egy Makovecz tervezte étterem, kevés de finom, főleg grill étellel, akármilyen étkezésijeggyel lehet fizetni, és akad csúszda, kismotorpark, játék, kakaóspalacsinta, rengeteg kakaóval (érzem, hogy kicsit kezd egyoldalú lenni a bejegyzés, a gasztronómia javára)...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül Mátyás király történelmi meseparkja. Ez hétfőn zárva és egyébként ötig nyitva, de nem lehet kihagyni, gyönyörű...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idő is, a Dunapart is, a családom is...bár Manka egy ici-picit lehetne kevésbé eleven...Valójában nem, jó így nagyon, csak néha (...) kicsit (...) elfáradunk...

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása