lamikriszti 2010.07.28. 12:14

Itthon

Nem is tudom mikor írtam...Lencsi Balatonról itthon, erről már nagyjából beszámoltam, most akad pár kép is (itt Hannával):

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lencsi-Anya mögött álló ház a Vitorlás, ennek egy - a Balatonra néző, jó nagy erkélyes szobája -, a szállás. Alatta az étterem. Nem csendes, az éjfélig tartó muzsikaszóval, de gyönyörű a kilátás.

Azóta meg alig vagyunk itthon, talán két nap kivételével minden nap mentünk valahova, Picur nagy örömére, aki habzsolja a programokat. Voltunk Horányban a Veránál-Taminál, Nénó úszott a Dunában mentőmellénnyel, homokozott a Dunaparton, és nagyon élveztük. Révvel mentünk-jöttünk, ez külön isteni, szóval tökéletes nap volt, aztán voltunk Katival-Grétivel-Sárival a Gozsdu-udvarban, a fölöttébb jó kis vásáron, miközben utcazenéltek, van játszósarok, helyre kis szoknya, plüss bon-bon és mennyei tejeskávé humusszal, roppant szimpatikus kávézóból. Jut eszembe itt a Léna nem is volt. Akkor a Babcsáéknál időzött. Nem baj, így is messzemenően kellemes vasárnap:

 

 

 

 

 

 

 

 

Gréti a triciklin (mindet Kati csinálta, mármint a képeket...meg a Grétát is félig.)

Aztán tegnapelőtt Laura-Barni-Kati-Gréti-vel komppal Vác, elsősorban gasztronómiai kirándulás, némi játszótérrel, de ez is jó volt, jártunk sokat Millenáris játszótéren, nyomorogtunk Római-fürdőn, bicikliztünk Tomival hárman és belekóstoltunk a bugyis létbe egy fél nap erejéig, mert Pic-mic nem akart pelenkát venni, egész jól alakult, csak megtorpant a folyamat, mert másnap Babcsánál volt és nem úgy jött ki a lépés, aztán meg a kicsit esős váci napon nem akartam próbálgatni. De tegnap is bugyi nélkül jött a kávézni (ő mandulás tejezni), be is pisilit, de volt már, hogy bilibe, még előtte itthon háromszor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lencsi első bugyija

 

 

Eljutottunk a családi napközibe is, ami minden szubjektív elvárást messze felülmúl, teljesen mesebeli családi ház, antik bútorokkal, nagy szőnyegekkel, régi családi képekkel, rengeteg növénnyel csúszdával, minden nap kézműveskedéssel, versel, itt nem a Télapó jön, hanem a Mikulás, 5-6 gyerek, de csak 1/2 8-tól lehet 12-ig, ami nekem nem az igazi, tekintve, hogy Lencsi 8 és 9 között kell, semmiképp nem szeretném ezt az igen méltányolandó szokását megbojgatni, (végül is 9-ig kell odaérni), viszont ebédet nem kapnak, azt pedig nem bántam volna, lévén, hogy az evés még mindig nem rapid és hatékony. De nem fogok tudni ellenállni ennek a közegnek (ez a legolcsóbb is és 5 perc), bár a másik lehetőség praktikusabb, mert annyi órára, akkor viszem, ahogy én akarom, kaja is van, és az sincs messzebb, na de a milliő, meg a rutin...És a szimpatikusban 2 délelőttöt ott kell lenni, ez pedig hétfő-szerda-péntek lehet.

Mindazonáltal Manka mostanában továbbra is nagyon jó cimbora, mindent lehet vele csinálni, partner kávézásban és természetesen bármilyen programban. Jó sokat tud motorozni és kisbabakocsit tolni és beszél-beszél-beszél. Már múlt időben is, ragoz is, helyesen használja a személyesnévmásokat, bármi ami kettő azt megmondja, hogy kettő, de nagyjábol minden, ami mennyi az öt, és ami mikor az ötkor. Ezen kívül nagyon sok minden "nem baj", például kedvesen rámhagyja, hogy ha nem veszünk valamit a boltban, példál krumplit, ami "gurul", vagy répát a "nyunyi"-knak, hogy "nem baj". De mondja a virágra, hogy "szedtem", "kettő", mert tényleg ennyit szedett (nekem :), és névelőt is használ az - így már három kurta szavas - mondataiban, pl. "Ott a papa". Ma elmesélte, hogy, "hasam-benne-Kincső-baba". Neki Kincső van a hasában, gondolom, mert tegnap vele játszott. De azt is mondja, hogy "Papa, szeret". Cukorfalat. Mignon.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása