lamikriszti 2010.06.20. 18:51

Kina I.

Eloszor is minden  betu mashol van nagyjabol, masreszt varatlanul siro^verzo^konnyezo lotuszviragok jelennek meg a kepernzon, folyton lefagy a gep, ugyhogy nem sok jot remelek ettol a bejegyzestol...

Egyebkent itt vagyunk Shanghaiban, az ut teljesen sima volt, Manka tokeletes legiutas volt, Moszkvaig aludt,ott Sheremetyevon elevenkedett es a 8,5 orat gyakorlatilag vegig aludta, eltekintve az elso kb. 1/ 1.5 oratol, amikor Magdi matricas konyvet ragasztgatta hevesen, ez nagyon bejott. Shanghai nagyon-nagyon kellemes varos, (nem erdekel, hogy mit, hogy irok, de ideggorcsot kapok, ha ezt javitgatom, bocsanat...igy is hosszabb lesz, mint egy sms...) igaz, h.18 millios, de hetkozben valahogy nincs tomeg, sot auto is keves, dugot nem lattunk, ez rejteles.Hetvegen tomeg, mert videkrol rengetegen jonnek a Vilagkiallitasra, ami hatalmas esemeny, sok-sok videki most van itt eloszor. Mi is. (Le vannak kopva a betuk a klaviaturarol raadasul). Ugyhogy gondolom zommel ok azok, akit Picurt karelyban korulalljak es fotozzak, elkepeszto lelkesedessel, a batrabbak egy cute-ot vagy egy beautiful-t is megkockaztatnak, Pic meg sutkerezik es illeg-billeg, de tartja az egy lepes tavolsagot, csak bazsalyog vadul. Azt mar ertjuk a metakommunikaciobol, hogy hany eves, meg valoszinuleg olyasmi,hogy *akkor ti vagytok a szulei*. Az egyik legnagyobb talany, hogy a Lencsivel egyidos gyerekeken, akiken nincs pelenka, de kozepen kettehasitott a nadragjuk, az miert es hogy...Kozben 3 napig jo paras meleg, ketszer szitalt az eso, de a felhokarcolok tetejere nem erdemes felmenni, olyan paras a levego. Ma

 

 

 

kellemes huvos. Szoval a varos, nagyon nyugati nyoma sincs a kinai gagyinak, sok zold, keves ember,kocsi, a nok szepek es csinosak, mindegyik roppant vonzo kb., (阿责任田啊民扥搜日版么感觉饿了弄看阿责任田 啊kinai helyesiras-ellenorzo Nagy色鬼itseg am soronkent)Lencsi remekul birja, keveset alszik napkozben, ejszaka 12 orat, kb. napi egy otthoni konzerv, a tobbi elenyeszo helyi kaja,

 

 

banan, soya-kakao feltetlen,de egyebkent minden mas, sultpoliplab, cseresznye (sterilizalva), siman van europai kaja, barmi gyorsetterem, csak 4x olyan draga, mint az itteni, amivel semmi baj nincs, csak viszonylag keves a sos dolog, ami edesnak latszik csak az sos. Amire azt hittem, hogy szolo az egyaltalan nem, a mogyoros csoki, pedig sos porkolt mogyoros. A csucs azert a madarfiokak sorban nyarson sutve, illetve a csirkelab snack minden kiszerelesben. Az italok elkepesztoek, kb. semmit nem tudunk hova tenni egy atlagos boltban, de nagyon elvezzuk. A hostel egzszeru, irto kicsi a szobank,kozos furdoszoba, de tiszta, igaz, ugy furdunk,hogy a Lencsi tudja, hogy a zuhanyozoban allunk, mint a covek, nem nyulunk semmihez. Megis. Gyonyoru reginek latszo butorok, es a csucs a mesebeli 3 porcelancsap. Elkepeszto kedves itt is mindenki, de barhol. Bar angolul tenyleg nem beszeelnek.Eddig egy lannyal baratkoztunk ma ossze, aki beszelt, o is fergetegesen lelkes volt, eloszor beszelt eu-iakkal (meglepoen keves itt a feher turista, a fekete plane, van,hogy nem latunk egesz nap senkit).

Sok-sok latnival哦, ugy latom a tervezett 9o szazalekat teljesitjuk, de nem rohanunk,mozgolepcsozunk jo sokat, persze Pocak foleg babakocsiban, de ma megtalaltuk az elso jatszoteret is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannak nagy kinai es abszolut eu.  reszek, foleg metrozunk es tuk-tuk-ozunk, ezt Picur imadja. Koztunk alszik, jol, bar az elso ejsyaka kb. 1,5 orara ebredt fel, tegnap 1-re, gondolom az atallas (ACini-cinit口 kb 8ooox 饿呢可乐推开. Ma viszont csak ejfelkor aludt el,ugyhogy ey nam kecsegtet sok joval. Igyekszunk 7-rehazaerni, ma csak 9-re sikerult. Mindeig tortenik valami. Csoppentunk hagyomanyos kiinai operaba, meg tancba, bar az utobbiban a nok fele megmagyarazhatatlan okbol 7o evhez volt kozelebb. Lehet, hogy valami nyugdijasklub. Lencsi mindenkinek koszonget, csomo mindent mond, pl. busz, kakika,ha kakil (milyenkedves),es arra,hogy hogy hivjak tegnap aztmondta,hogy tej (B 饿额可以Auto赔了大家爱人啊)

... Megyek mert egy ora hajnalban es nagyon elleszek keserdve, ha nem sikerul elmentenem ezt a posztot. Holnap meg Shanghai,utana Tongli, ugy nez ki vonattal.  Laur, bocs,hogz nem valaszoltam,Beci, hogy nem vettem fel,Anya probaltam mindenre valaszolni itt, de irok sms-t holnap. Anitanak meg egyszer nagyon boldog szulinapot, Lauranak nevnapot csutortokon! Mindenkinek puszi, Manka Ferhegyrol virtualisan Andikanak telefonalt! Apa neked is rengeteg puszi, azert irok Anyanak, mert o aggodik jobban!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása