Gyönyörűséges őszi nap volt ma, bágyadtan sütött a nap, úgyhogy nyakunkba vettük a lábunkat, hátunkra Lénuskát, és felmentünk a Lajos-forráshoz, onnan meg gyalog a Bölcső-hegy csúcsára.

Útközben a magaslesről a lábunk alatt hever a mindenség, Manka nevetgélve bámészkodik, a hegy tetején brokkolis csirkét ebédel, visszafelé már el is nyomja az álom...aztán még kicsit jön megy egy mennyei szalonna-sütős réten (még fa játékok is vannak - kettő, és sok-sok tűzrakóhely, meg zöld, meg kék...).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd kávézunk Szentendrén. Léna is. Koffeinmenteset. (Már nem lehet nélküle fogyasztani...). Most meg tökéletesen megadva magát az álomnak, édesdeden szuszog. Persze ha nem 7.30-kor keltünk volna, akár még fent is lehetne, de az a kétszer fél óra alvás sem sokat segített ezen, úgyhogy, nem tudom meddig, de most alszik. De akárhogy is, holnap reggel a Tomi kel, és Ő játszik vele két órát ébredés után, mert megígérte. Ma én battyogtam hajnalok-hajnalán, esőben a piacra, hogy kicsit nyugodtabb legyen a szombat reggel a Tominak, jó is volt, olyan csodálatos illat van mindig, és amiért mentem - az illatos csokor rózsa - is megvan, de azért mégis, úgy szeretnék egyszer egy kicsit tovább aludni (tudom, volt mostanában többször 9-es kelés, de természetesen hétvégén jó korán kelünk, biztos Pic-Mic is szeret a piacra járni)...-én azzal tökéletesen kibékülnék, ha hétvégén egyik nap az egyikünk, másik nap a másikunk lesné a napfelkeltét, nem mondom, hogy nem tudnám elviselni, ha szépen együtt hevernénk az ágyban délig, de egyelőre ennyivel is beérem.

Tegnap megejtette az eddigi legnagyobb esését, sikerült magára rántani a kertiszéket és hanyatt zuhanni a Singer lábára, ami sajnos nem vattából van. Szegénykém azon túl, hogy zokogott, úgy elzöldült, mint egy dió (a zöld), én pedig először éreztem ezt az émelyítő ijedtséget. Bárcsak ne érezném sokszor, vagy mindig csak hiába...Aztán még kifakadt a BCG is, az is szép volt, majd széttört a második gyertyatartóm...

Hétfőn megyünk a doktornőhöz, a meningococcus (ez választható, de Ő javasolta, meg a kullancs elleni védőoltást is. Vagy azt Laim-kór elleni védőoltásnak mondják?) vakcina receptért. Remélem addig elmúlik az arcán a kis fehér folt, és nem pigment-hiány, mert már van egy kis felhő a derekán, de az születése óta és szerintem szexi.

Egyébként meg továbbra is vásott kölyök, ma felmászott egyedül a létrán suttyomban, de az első foknál elkapta a papája, ezen kívül folyton a WC belsejét akarja megvizsgálni, különös tekintettel az öblítésre. Nem könnyű mellette pisilni, de egyedül sem lehet, mert kiskutya módjára követ négykézláb. Be akar mászni a bidébe, az én szekrényem polcain kapaszkodik föl, szóval nem az a "tedd oda hadd hűljön" típus.

Itt mondjuk éppen hűlnek...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása