Megint az jut eszembe, amit a Klári mondott egyszer, hogy úgyis mindjárt megváltozik az, amit éppen kezdenénk megszokni. Most arra gondolok, hogy vajon mi az oka annak, hogy egyszercsak - mondjuk három-négy napja - Lénuska képtelen elaludni napközben, pedig leragad a szeme. Az egyetlen megoldás a szoptatás, amitől viszont varázsütésre, azonnal. Ez nem baj, csak lassan egész jól beállt az, hogy napközben ebédnél biztos nem szoptatok, sőt már vagy tízórainál vagy uzsonnánál sem. Most borul minden, ha kap enni nem zavarja annyira, hogy nem kap anyatejet (a 3. szoptatás kihagyásánál - tehát tízórai és ebéd után, az uzsonnánál - már igen, akkor is szerintem csak a mozdulat és a megnyugvás miatt nagyon szeretné), de miután nem alszik egyébként, kénytelen vagyok tízórai után másfél órával tejet adni, így persze fogalmam sincs, hogy ez után együnk három órával, vagy a tízóraihoz képest...persze kiderül, amikor kér, de így kicsit nehezebb tervezni. Nem baj, spontaneitás mostanában a mottónk.

Közben mióta kb. egy hete teljesen önállóan feláll, megszűnt a hatalmam fölötte a lefektetés tekintetében. Hiába rakom be az ágyba este, le sem ér a feje, már áll föl és boldogan kurjongat ki az ágyból, csöppen sem álmos, nem is szomorú, egyszerűen csak meglátok először két kezecskét, aztán pár szál hajat, végül egy vigyorgó fejecskét és nem lehet rá haragudni, de tegnap 11-ig játszottunk így kelj fel Jancsisat. A vége persze az, hogy elámosodik, de akkor sem alszik, előbb-utóbb sírva fakad, akkor a cicimen megnyugszik, elalszik, majd így hagyja magát lefektetni...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De úgy szeretném, ha nem kellene eljutni a sírdogálásig - meg a 11 óráig -, és menne úgy is. Cserébe viszont sokáig alszik. Ma 10-kor kelt, közben pedig csak 4-kor meg 6-kor. Ez mennyei, de azért egy ici-pici csendes, kevésbbé éber estét se bánnék...Tudom, hogy nem lehet minden...

Közben arra gondolok - a Tomi épp most mondta, hogy egy 2,5 órás értekezleten szenvedett -, hogy ülhetnék igazgatói értekezleten is. Helyette foltot szedek ki a ruhából, mosok, az első maradandó kár - egy mécsestartó, amivel istenit kalapált - maradványait porszívózom. (Még mindig remélem, hogy maradhat valami formája a lakásnak, hogy nem kell gumimácsestartók között laknunk, de lassan nyilván megtörök.) Tehát az igazgatói értekezletekért cseppet sem fáj a szívem, de azért egyre jobban hiányoznak az esti programok...egy vacsora, egy buli egy kis roséval, egy csomó új vendéglátóipari egységet nem ismerek, és ez rémes...Persze a Lencsi a legfonosabb, és valószínűleg nem fogok örökké szoptatni, de most egyelőre úgy tűnik. Egyik felem nem is bánná, ha még ilyen fontos lenne Neki az anyatej, mert úgy tudom, hogy egyéves korig a legjobb (attól azonban kiráz a hideg, amikor hároméves gyerekek csüngenek az anyukájukon a védőnőnél), és nem akarom megvonni tőle, mert olyan boldog és nyugodt lesz tőle, és talén már csak pár hónapról van szó, mulatni meg mehetek még számtalanszor...de megint szívesen látnék valamiféle tendenciát, nem azt, hogy újra nappal is háromóránként szopik ismét...a reggel-estével már bőven megelégednék. Mindazonáltal minden rendben, csak nyafogtam egy kicsit, nyafog az idő is kint, nagyon örülök, hogy ilyen későn keltünk mostanában, és moziban voltunk vasárnap, szombaton meg elmentünk enni, sőt még szép rucát is kaptam (szombaton Anya és a Jutka, vasárnap a Vitéz-nagyszülők voltak a kis drága Nénóval, mindkétszer nagyon édes, jó kislány volt és remekül játszott és nevetgélt), úgyhogy valójában nincs egy szavam se. Tényleg. Csak éhes vagyok. Az esőt meg kimondottan szeretem. És a nagyszülőket is nagyon, sok-sok minden mellet azért, mert elmehetek nyaralni, meg moziba, meg vendéglőbe, meg vásárolni, meg úszni, meg tornázni, meg Fillér utcába, meg Szent Iván éjjét ünnepelni, meg kapok a világ legfinomabb cseresznyéjéből.

Azt még nem is mondtam, hogy Tunéziában - egy muzulmán országban! - talátunk Tomival egy bordélynegyedet. Azért ez érdekes.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása