lamikriszti 2015.08.17. 10:03

Vettem egy magazint, Az utazó. Magyarországi célpontok, de csak ámultam, hogy hány helyre kéne elmenni...Nem beszélve egy külön tematikáról, a kalandparkokról...végtelenített csúszda a vízen, Kelet-Európa leghosszabb drótkötélpályája, lombszállások, egy jurtát azért már lefoglaltam az őszi szünetre Dobogókőn, amikorra nem kell szabadság, mert az nemigen van...Még ha a fele igaz, akkor is szép.

Ez pedig itt az a csücsök, a dél-keleti, ami a gyerekkorom nagy része: az Alföld. Naplemente, puszta. Azért ez gyönyörű...És van egy illat. Tiszta és meleg és poros és gyümölcsös. Olyan, mint nekem ősszel Balatonon a szőlő, a hulló levelek, meg a tó illata.

naplemente.jpg

Jegenyék, tarló, kukorica, gyümölcsfák, az a por, ami olyan puha, mint az Ipanémán, vagy még puhább, csak nem fehér, viszont mindenhova bemegy.

naplemente3.jpg

Itt voltak egész hétvégén a Kláriék. Nagy gyereksereg, tíz ember, le a kalappal Anyukám előtt, ez azért nehéz lehet, és rajta nem is látszik.

naplemente4.jpg

Fagyiruhás nők naplementét néznek.

naplemente5.jpg

Mezítláb a tarlón (van egy ilyen regény, nem?):

tarlo.jpg

Városi gyerekek vidéken...Cukik.

Aztán Szanazug, a Kőrös. Olyan szép.

koros1.jpg

Kibéreltünk egy hajót.

koros_1.jpg

koros2.jpg

Ez a hajó megy éjszaka is. Mennyire jó...Még azért azt nagyon kipróbálnám...Most nem sikerült, mert este már jöttünk el. És lehet a folyón lakni vízi házikókban.

De kaptam szalonnasütő készletet a szülinapomra a szüleimtől, csak most esik az eső....És van hatalmas sátrunk a hétvégére Alsőörsre, csak most esik az eső. De az is szép. Esőben is lehet sátorozni, abban már van rutinunk, a szalonnasütés kicsit macerásabb...

koros3.jpg

Lencsi pedig úgy úszta át Nórival a kettős Köröst, mint egy angolna. Vagy egy sellő. Ez a hasonlat neki jobban tetszene.

Itt Gyulán az élővíz csatorna, ahol vizibiciklizni biztos lehet.

gyula4.jpg

gyula_1.jpg

gyula1.jpg

gyula5.jpg

gyula6.jpg

gyula7.jpg

gyula8.jpg

gyula9.jpg

gyula10.jpg

gyula11.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása