Bocsanat,megint telefonrol...:

Annyit elore,hogy abu dhabiban vagyunk,az ut elso egyharmadanal hazafele.

 

Eljutottunk Ellabol Nuvara Eliyaba,az angol kisvarosba.

DSCF8928.JPGVoltak valoban gyonyoru epuletek a '20-as,'30-as evekbol,egesz jo allapotban,

DSCF8932.JPGcsodalos zold Vicctoria park,de mar Azerbajdzsanra emlekzteto eros szerkezetu,vas jatszoter, hatalmaspompas viktorianus szallodak,igaz rault mar erre is kicsit Azsia. ott van a felszin alatt, mar nem ragyog, de all a brit mult.

DSCF8935.JPG

DSCF8936.JPGKandy is hasonlo ebbol a szempontbol,hatalmas to a varos kozepen,

DSCF8981.JPG

A tavon a legutolsó király uszodája

korulotte friss zold hegyek,rengeteg tea,valaha hofeher palotak, amelyeknek egyikeben a Queensben laktunk mi,

DSCF8970.JPG

Queens - lent is, fönt is

DSCF8950.JPG

DSCF8947.JPG

DSCF9012.JPG

a hoditas kikerulhetetlen bastyajaban,amirol a Voss regenyben olvastam.nekem ez nagy elmeny...A tobbiek meg elveztek a furdomedencet,amit mi csak szakado esoben hasznaltunk.ugyis feltunoek vagyunk mindenhol,akos hajat peldaul mindenkepp meg kell fogniu,olyan lehet ez,mint Buddha foga.biztos szerencst hoz. Nekem hoz.egyebkent itt van Buddha egy foga,ez a legnagyobb sri lankai szentely ezert.

DSCF8954.JPG

Latni nem lehet (csak a Perahera unnepen egy honap mulva),de erezni igen.masnak nem tudhato be,hogy miert nem lattunk egy balesetet sem az utakon,amikor jozan emberi szamitas szerint folfoghatatlan,hogy hogy eloz mindenki minden kanyarban,egyszeruen egy dudalasra hagyatkozva.de egyetlen regi torott autot lattunk,mas semmit,megcsak nem is szitkozodik senki,ha ot meterre elotte kivagodik egy kocsi elozni.erthetetlen.mi arra jutottunk Tomival,hogy valami 7. erzek,amit nekunk kar is elmagyarazni.minden esetre nuvara eliyabol az utat Kandybe nem kernem megegyszer,bar vegig teaultetvenyek es vizesesek kozott kanyarogtunk,en csondben csodalkozom,hogy elunk.

DSCF8951.JPG

Ákos ezen a napon csak, kizárólag szemfedőben közlekedett a fejen, amit a repülőn kaptunk. Érdekes jelenseg volt.

Viszon Kandyben meg lattunk egy tancestet is,csupa hagyomanyos tanc,tuzben seta,efele.

DSCF8996.JPG

ez koszonheto egy kerito-legenynek,amibol eleg sok akad,valtoztatja a formajat,reggel amikor osszefutottunk,akkor a "mi szallodank szakacsa volt",es piacra akart vinni,delutan dobtanar es a fent emlitett rendezvenyre invitalt egy csekelyebb osszegert.50-50%,hogy ezek bejonnek,de mi igy talaltuk a legszebb szallasainkat peldaul Kenyaban.

DSCF8980.JPG

DSCF8956.JPG

DSCF8960.JPG

DSCF8967.JPG

lótusz

DSCF8961.JPG

DSCF8977.JPG

DSCF8973.JPG

DSCF8976.JPG

DSCF8957.JPG

este ott volt a forma 1-es pilotank ertunk KANDYBEN,9-kor(elozo nap meg elvitt a szuleinek bemutatni,akik ayurvedikus orvosok,eleg sokaig nem ertettuk,hogy mi a csudat keresunk mi ott,ugyanis a fiu nemigen beszelt angolul,de vegul kiderult,hogy csak ajandekba kapunk teat es bemutatkozunk egymasnak.miert is ne.nagyon-nagyon kedvesek.a fiu egyebkent egy oran keresztul vigyazott a babzsakon alvo Akosra a gyar birtokra nezo balkonjan (nem volt olyan kellemetlen azert),amig mi megfigyelhettuk a takeszites csinjait.ma (vagy tegnap,teljesen elvesztettuk az idoerzekunket az orszagok,idoeltolodasok,reggelek es ejszakak kozott) a repteren Lencsi hozott volna egy lufit,de nem engedtek fol biztonsagi okok miatt a repulore.o zokogott,4(!) vamos pedig megprobalta manikurolloval kobontani a csomot,hogy megis leeresztve felkerulhessen eme becses,amde mocskos kincsunk. Az egyik stewardes latta, hogy mellettunk ulo negyeves mamaja elalszik,viszont a gyerek semmi hajlandosagot nem mutat erre. Odament hozza es elmondta neki angolul (minden sri lankai gyerek ert angolul),hogy hadd aludjon a mamad es 3 oran keresztul - leszallasig - jatszott vele.

Szoval 9-kor elindultunk,3 ora mulva repter,mi raszamoltunk,forgalom sem volt,es a gep is kesett min. 1 orat,5-kor indultunk el reggel colombobol,lencsi a kocsiban aludt 3 orat,akos a repteren,a hordarkocsin.

DSCF9013.JPG

mi egyet-egyet.8-9 korul erkeztunk abu-dhabiba,ahol egyreszt nagyon szivesen megneztem volna meg az emirates palace-t, masreszt egyszeruen hihetetlen,hogy hogy birjak Minden(!!!) hiszti nelkul az utazast, nem akartam tulfesziteni a hurt,ugyhogy arra jutottunk Tomival,hogy take it easy,kiveszunk egy szobat a legkozelebbi szallodabqn,ami joval drgabb,mint idaig barmi,de a kovetkezo ejszaka sem kecsegtet sok joval, ma 2.30-kor indul a gepunk hajnalban Berlinbe.szoval Premium Inn Abu Dhabi.  alig jutottunk ki a vizbol (a teton persze)),akos lefekudt medence lepcsojere aludni,lena is osszeomlott,de megcsinaltuk,ettunk,most mindenki (majd' mindenki) alszik a szep paplanos agyba,valahogy kora delutan lehet,hajnal egyig lehet aludni,akkor megyunk ki a repterre,ami ot perc. 'majd mindenki az agyban,mert tomi sajnos nem birt mar bemaszni a ropogos franciagyba,o a szonyegen alszik,mit nekunk 4*.en meg blogot irok es mindjart kerek egy ebresztest ejfelre.vegyetek nekunk turo rudit!!!! Tejcsokisat,kerem szepen....puszi!!!!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása