Nem írtam régen, mert a nyaraló szerdáim mostanában a MüPában teltek. Itt tartunk. Munkaszerződés, MüPa, már szabadságon vagyok. Mert ÁKOM 2 ÉVES!!!

két éves.jpgA világ legcukorfalatabb kisfia - nekem. Még mindig nem tudok vele betelni, és fáj, ha nem láthatom. Egyszerűen sajnálok kihagyni egy percet is. Nemhogy napi 8 órákat. Na, azt nem mondanám, hogy ezek a szerdák nem mesebeliek, nem eszeveszett boldogságos, őrült kikapcsolódások. Hogy visszafekszem az ágyba, olvasom Steinbeck és Robert Capa Orosz naplóját, aztán alszom egy kicsit, iszom egy kávét a hulló leveleket nézegetve pizsamában, ez fantasztikus. De pont jó egy héten egy nap. De minthogy ez nem rajtam múlik (vagy rajtam múlik?), január 18-tól vissza a Filharmonikusokhoz. Sőt még nem is szólhatok, mert elképesztő rendes a gazdasági igazgató, gyakorlatilag kötetlen munkaidőben dolgozom 8 órát, órabért kapok, úgyhogy nem babra megy majd, de legalább kevesebb a para, de ott kell lennem 8 órát, ha pénzt akarok. Viszont ha rendesen ott vagyok, rendes fizetést is kapok, úgyhogy motiváljon ez. Közben pedig teljes erővel elfojtom, hogy "jajjjajajjajjjajaajj". Ha nincsenek velem, akkor nem érzem olyan borzasztóan a hiányukat, mintha velem vannak és arra gondolok, hogy milyen keveset látom majd őket. Akkor tüzes vassal csavargatják a szívem.

édesek.jpgédesek2.jpgDrága kis Lencsi, bár néha megzakkan és akkor olyan idétlen, hogy bámulatos, máskor viszont segít, és például igyekszik felöltöztetni Ákomot:

öltöztet.jpgMég mindig hatalmas színház és tánc rajongó, bármilyen előadás lebilincseli. De Ákom is 50 percen keresztül néz akármilyen színdarabot. Lencsi imád mesét hallgatni, Ákos odavan a 1. vonatokért, 2. trolikért, HÉVekért és villamosokért. Csak egyetlen fajta cumit szopogat, amit már az internetről kell beszereznem, mert a környező boltokból elszopta az összeset. Lencsi csak szoknyában hajlandó járni. Tévét egyáltalán nem néznek itthon, bár most volt egy kivétel, egy hódos ismeretterjesztő mese, ami előtt az egész család megrendülten ült, a lányok sírva a meghatottságtól. Mindketten iszonyú ügyesen mozognak, másznak, Lencsinek még mindig nehezére esik a közszereplés (táncház) és az óvoda. Ákom vígan mondja, hogy kétéves vagyok! Bölcsődébe megyek! Alma csoport, lomos fa a jelem! Még....Ákom nem alszik el cici simogatás nélkül, ezt nem tudom, hogy hidalják majd át a bölcsődében. Gondolom sehogy. Jaj.

Valamint olyan furcsa, hogy emlékszem magamra és a Barbira, a legrégebbi barátnőmre, ahogy "átjött", és én "átmentem", és ez az ige része volt az életemnek. Most újra az, most Flóra jön "át" Lencsihez, és hol megvadulnak (akkor Ákos a sárkány, aki elől menekülnek), hol meg a függöny mögött sugdolóznak, és zsizsegnek, rettenetesen fontosak az emeletes ágy tetején, és annyira édesek. Kislány barátnők.

Flóra nálunk.jpgÁkom persze ennek megfelelően teljesen felkészült óvodás tudományokban. Skandálja, hogy "Lányok, lányok, földi boszorkányok, föld alatt laknak, békát nyalogatnak!". (Egyébként is verseket mond,  és fejez be, énekel rendesen szöveggel, Lencsi nem mondott verseket, most se nagyon teszi). De olyan kedves fiús dolgokat művel, mint, hogy megyünk egy kevésbé ismerős kislánnyal az utcán, és egyszer csak rákiált a babakocsiból, hogy "KILÓG A PUNCID!".

borotva2.jpg

borotva.jpg

Egyébként is nagy óvoda-rajongó. Kérdeztem tőle, hogy mit szeretnél szülinapodra? Mondta, hogy "Rántottát." (Szerény gyerek). És hova szeretnél menni a szülinapodon? - Óvodába.

Igazán választékosan beszél: - A másik redőnyt is felhúzod? - Az a tervem.

szia.jpg

Mit csinálsz?

Tankolok.

És hova mész?

Batthyány térre.

Viszont van restanciánk azért fiús ügyekben. Miután velem fürdik a két gyerek minden este, a Tomival semmi ilyen élményük nincs e téren. Lencsi meg is kérdezte, hogy a "Papa soha nem fürdik?". Ugyanis ő azt már soha nem látja. Ákom ha borotva kerül a kezébe, azonnal az ágyékához helyezi (engem kicsit gyakrabban lát borotvát használni), úgyhogy ezen javítani kellett. Lsd. fent képek. És végre a fiúk fürödtek együtt, férfiasan, rácsodálkozva nemükre (talán Tomi nem csodálkozik már annyira...).fürdenekkicsi5.jpg

fürdenek.jpg

fürdenek4.jpgfürdenek2.jpgfürdenek3.jpgItt a vége, fuss el véle. Kilóg a puncid!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása